4gamers.be

Sony: "Games als deel van lessenpakket"

Door papfles, 12-01-2011 00:59, bron: gamesindustry

Games worden al te vaak op een negatieve manier in de kijker gezet (getuige daarvan de connectie die meteen werd gemaakt met de schutter in Arizona). De grote baas van Sony UK - Ray Maguire - wil echter dat games ginds deel gaan uitmaken van het nationale lessenpakket.

"Nu is het moment. [...] We moeten niet al te lang meer wachten. Een gezamenlijke inspanning is noodzakelijk, waarbij het ondersteund moet worden op het hoogste niveau. Iemand in de regering moet opstaan en dit opstarten", zegt Maguire. Volgens hem zou het de technologische vooruitgang in scholen enkel maar in de hand werken. Move, de PSP en LittleBigPlanet zijn zaken die hij daarvoor hoopt te kunnen gebruiken. "We zijn al aan vakken bezig voor docenten, leerlingen en scholen. We willen scholen en lokale overheden horen, die geïnteresseerd zijn in het aanpakken van de huidige problematiek". Denken jullie dat het zou kunnen helpen, games in de les?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.