4gamers.be

Wissel tussen 3 hoofdpersonages in GTA V

Door papfles, 09-11-2012 11:02, bron: gameinformer

Gisteren wist Jay jullie al te melden dat er 3 hoofdpersonages in Grand Theft Auto V zullen zitten, maar dat is niet de enige stap die men bij Rockstar heeft gedaan. Het zal namelijk zo zijn dat je op eender welk moment kan wisselen tussen deze 3 personages. Ben je het dus beu om met Michael te spelen, dan spring je gewoon naar Trevor of Franklin. Tijdens missies zal je natuurlijk met 1 van de 3 moeten spelen, maar zelfs dan zou je op specifieke momenten de keuze krijgen om toch nog te wisselen.

Michael is een 40'er die vroeger bankovervaller was. Hij heeft een vrouw die de rijke levenstijl gewend is, een chagrijnige dochter en een 20-jarige zoon. Hij wordt beschermd door de politie, maar door een positieve deal met de FIB (de in-game variant van de FBI, nvdr) kan hij zich toch nog een rijk leven permitteren. Omdat de inkomsten echter stilaan op geraken, moet hij terug de misdaad in. Trevor is dan weer een junkie en een ex-militair met woedeuitbarstingen. Hij woont tussen de bikers en de junkies, maar hij vervoegt Michael (een oude vriend) voor een overval. Franklin is dan weer een jonge oplichter die graag carrière wil maken. Hij wil eerst Michael oplichten, maar begint er nadien mee samen te werken.

Een voorbeeld van het wisselen van personages is dat Trevor de helikopter bestuurt, Michael naar beneden rappelt, terwijl Franklin de sluipschutter van dienst is. Je bent Michael tot je het gebouw binnendringt en vervolgens kan je kiezen om met hem verder te spelen of over te schakelen naar Franklin. Bij de ontsnapping kan je de helikopter besturen als Trevor, schieten met Michael of sluipschutter spelen met Franklin. Door 3 personages te gebruiken hoopt Dan Houser dat er meer variatie in zit en dat er meer spelervaringen en omgevingen getoond kunnen worden doordat ze alledrie in andere omstandigheden vertoeven.

Qua omvang zou het spel groter zijn dan San Andreas, Grand Theft Auto 4 en Red Dead Redemption samen. Men koos hiervoor voor LA, omdat de stad en diens omgeving zo verscheiden is dat men het ook in het spel wou laten zien. Sowieso komen er wel personages uit de vorige games tevoorschijn, al moet je niet gaan zoeken in de PlayStation 2-games, want die blijven buiten schot. Bekende mensen zullen ook tevoorschijn kunnen komen als stemacteur, maar niet bij de belangrijke personages, om zo "geen afleiding te zijn".

Verveel je je, dan kan je altijd gaan scubaduiken of gewoon mensen je middelvinger laten zien. Je moet natuurlijk ook wel met de gevolgen kunnen leven van je agressief gedrag, want niet iedereen reageert even vriendelijk. De auto's hebben ook een opknapbeurt gekregen, want ze zouden minder "besturen als een boot en meer als een race-game". Qua multiplayer hield men de lippen stijf op elkaar, maar er wordt blijkbaar gesuggereerd dat er een co-op in zou kunnen zitten.

met dank aan BlueSmiley voor het melden

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.