4gamers.be

Studio achter Alone in the Dark en Test Drive Unlimited gesloten

Door Jay, 12-04-2013 16:33, bron: eurogamer

Eden Games, de ontwikkelaar van Alone in the Dark en Test Drive Unlimited, lijkt nu definitief opgedoekt te zijn. Blijkbaar begon de definitieve ontbinding van het bedrijf eind januari al en lokale autoriteiten helpen nu bij het begeleiden van het faillissement. Eden Games is dus in vereffening, wat betekent dat enkele lopende zaken nog worden afgehandeld zodat alles netjes geregeld is.

De sluiting van Eden Games komt niet meteen als een verrassing en stond eigenlijk al in de sterren geschreven. In 2011 brachten ze hun laatste game, Test Drive Unlimited 2, uit en datzelfde jaar nog werd een meerderheid van de werknemers ontslagen door Atari, waarna de resterende werknemers besloten te staken. In 2012 vertelde Atari dat het van plan was om van de studio af te geraken, met een sluiting of verkoop als opties. Inmiddels is dus duidelijk dat het een sluiting is geworden.

Test Drive Unlimited

  • Release: 08/09/2006
  • Ontwikkelaar: Eden Games
  • Uitgever: Namco Bandai Partners (Atari)

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.