4gamers.be

Al bijna 48 miljoen PS3's verkocht

Door papfles, 03-02-2011 10:39, bron: sony

Ondanks een - voor Sony ongetwijfeld - onverwacht moeilijke start voor de PlayStation 3, lijkt het toestel nu toch zijn tempo te hebben gevonden. In het afgelopen kwartaal verkocht Sony immers 6,3 miljoen PS3's, slechts 200.000 minder dan het jaar voordien (toen er een prijsdaling was). Bovendien zijn de softwareverkopen omhoog geschoten. Vorig jaar hadden we 29,3 miljoen verkochte games en dit jaar is het 57,6 miljoen verkochte games in de laatste drie maanden van het jaar.

Het aantal verkochte consoles kruipt nu dichterbij Xbox 360, die aangekondigd had er 50 miljoen te hebben verkocht. Wel dient er rekening te worden gehouden met de gedachte achter deze verkoop. Wat voor een consolebouwer verkocht is aan de winkel hoeft niet meteen ook een doorverkoop te zijn naar een klant. De totale winst voor de Networked Products and Services Division, de afdeling waarin de PS3 zit, steeg van 19,5 miljard yen naar 45,7 miljard yen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.