4gamers.be

PlayStation Now heeft 5 Mbps nodig voor "goede ervaring"

Door Jay, 09-01-2014 14:49

Er duiken meer en meer details op over PlayStation Now, de game streaming service die Sony onlangs aankondigde. Zo is de DualShock 3-controller soms vereist en nu is er ook wat info over de benodigde internetverbinding.

Volgens Sid Shuman, social media manager van Sony Computer Entertainment America, is een verbinding van 5 Mbps genoeg om een "goede ervaring" te krijgen met de service. Hoe goed die "goede ervaring" precies is, is echter niet geweten. Mogelijk worden met deze snelheid alsnog wat compromissen gemaakt naar bijvoorbeeld de beeldkwaliteit toe, maar voor verdere details is het natuurlijk wachten op de bèta en de feitelijke release.

5 Mbps (625KBps) is overigens niet zo zwaar en lijkt als dusdanig haalbaar voor een meerderheid van internetgebruikers, ook in Europa. De vraag is dan ook waarom Sony wijst naar wispelturige en soms zwakke internetverbindingen in Europa als reden voor het feit dat er nog geen direct zicht is op een Europese release van PlayStation Now.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.