4gamers.be

PS3-leveringen in Europa geblokkeerd door rechtbank

Door papfles, 01-03-2011 00:45, bron: redirectingat

Het zit Sony niet echt mee op dit moment. De hackers blijven de console links en rechts raken, maar ook een elektronicareus gooit nu roet in het eten. Nadat Sony eerder zelf al een rechtszaak had ingespannen tegen LG, heeft dat bedrijf nu zelf een slag thuisgehaald.

Een rechtbank in Den Haag heeft immers bevolen dat alle PS3-toestellen die in het Verenigd Koninkrijk en Europa worden geleverd in beslag worden genomen en dat voor minstens 10 dagen. Dat zou betekenen dat zowat 100.000 toestellen niet tot bij de winkels zullen geraken. Deze zullen met de huidige stock nog zowat twee à drie weken verder kunnen, maar als de juridische strijd verder gaat, betekent het dat we tegen eind maart zonder PS3-voorraden zullen zitten. Alles zou draaien om een zevental patenten die volgens LG geschonden zijn. Deze betreffen niet alleen de PS3, maar ook Sony Bravia TV's.

Als Sony deze rechtszaak verliest, loopt het het risico om immense bedragen te moeten betalen aan LG voor elke PS3 die verkocht wordt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.