4gamers.be

Red Bull Racing haalt Gran Turismo-speler in huis

Door Jay, 20-02-2014 16:58

Tot 2011 had Jann Mardenborough nooit in een echte racewagen gezeten, maar hij spendeerde wel heel wat uren aan de Gran Turismo-games. Zo nam hij uiteindelijk deel aan de Nissan PlayStation GT Academy, langs waar ook al de Spanjaard Lucas Ordonez ontdekt werd. Ordonez haalde het podium in Le Mans en is het onderwerp van een aankomende film over Gran Turismo.

Mardenborough kent een gelijkaardig succes als Ordonez. Zijn eerste echte race was in 2012, waarna hij in de Europese Formula Three reed en ook hij eindigde op het podium in Le Mans. Dat talent heeft hem nu een plaats opgeleverd bij Red Bull Racing.

Bij Red Bull Racing erkennen ze dat Mardenborough niet de meest gebruikelijke weg heeft afgelegd. Meestal kiezen F1-teams namelijk talent dat ervaring heeft met go-karting, maar GT Academy heeft de laatste jaren bewezen dat er ook erg talentvolle racers zijn die gewoon trainen via de game.

Mardenborough zal nu deelnemen aan de GP3-serie en als dat goed gaat, zou hij in principe snel kunnen doorstromen naar F1. Daniil Kyvat, de GP3-kampioen van vorig seizoen, zat eveneens bij Red Bull en werd gepromoveerd tot het Toro Rosso F1-team voor dit seizoen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.