4gamers.be

GTA V aangeklaagd door dochter van voormalige maffiabaas

Door Jay, 26-02-2014 14:37, bron: nydailynews

Karen Gravano, ster van de show "Mob Wives" en dochter van voormalig maffiabaas Sammy "The Bull" Gravano, die uiteindelijk informant werd, klaagt Take-Two aan omdat Grand Theft Auto V een personage zou bevatten dat op haar gebaseerd is en dat terwijl daar geenszins toestemming voor gevraagd zou zijn.

In GTA V zit een personage genaamd Antonia Bottino, die volgens de advocaat van Karen Gravano op haar gebaseerd is. De vader van het personage heet Sammy Bottino en is een voormalige maffiabaas die informant werd. In de game laat hij haar niet toe om deel te nemen aan een show genaamd Wise Bitches, wat een referentie zou zijn naar de reality show waar Karen Gravano in te zien was.

Volgens de advocaat van Karen Gravano heeft ze ten volle respect voor de schrijvers van GTA V, maar dat neemt volgens hem niet weg dat men nog steeds gebruik maakt van "haar unieke verhaal". Men vindt het dan ook vooral erg dat Take-Two niet gewoon toestemming heeft gevraagd, hetgeen volgens de advocaat makkelijk een rechtszaak had kunnen vermijden. Nu echter ziet men zich genoodzaakt er een zaak van te maken. Men eist 20 miljoen dollar schadevergoeding en nog eens 20 miljoen dollar als punitieve schadeclaim, wat geen echte vergoeding is voor geleden schade maar eerder een vergoeding die een partij moet betalen als straf opdat men in de toekomst twee keer zou nadenken.

Bij Take-Two klinkt het dat men niet reageert op lopende zaken. Het is alleszins niet de eerste keer dat GTA V het voorwerp uitmaakt van een dergelijke aanklacht. Zo werden Rockstar en Take-Two ervan beschuldigd muziek van een rapper gestolen te hebben en ook de advocaten van Lindsay Lohan zouden het op GTA V gemunt hebben.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.