4gamers.be

Lijkschouwer linkt zelfmoorden van tieners aan Call of Duty

Door Jay, 31-05-2014 17:44, bron: dailymail

John Pollard, lijkschouwer in South Manchester (Verenigd Koninkrijk), heeft de zelfmoorden van vier tieners gelinkt aan Call of Duty. Recent sprak hij in het kader van het onderzoek naar de zelfmoord van de 16-jarige William Menzies, die zichzelf liet stikken op zijn kamer, waar hij frequent Call of Duty op Xbox speelde. In 2012 vroeg Pollard ouders al eens om hun kinderen geen 18+ games te laten spelen, omdat de leeftijdsbeperking er voor een reden is. Die oproep kwam er toen na de zelfmoord van de 14-jarige Callum Green, die zichzelf had opgehangen na Call of Duty te hebben gespeeld met zijn stiefvader.

Pollard maakt verder melding van nog twee zelfmoorden van tieners die vaak Call of Duty speelden, en zegt dat dit hem zeer verontrust, vooral omdat geen van de tieners echt problemen leken te hebben. William Menzies was weliswaar liever op zichzelf en speelde liever Call of Duty in plaats van uit te gaan, maar hij haalde goede cijfers op school en had verder geen problemen. Volgens zijn broer Alexander had William ooit wel eens gezegd dat hij bewondering had voor een filosoof die zelfmoord pleegde (dit zou Socrates kunnen zijn, nvdr.).

Pollard oordeelde dat William Menzies zelfmoord had gepleegd, maar kon geen exacte reden geven waarom de tiener het had gedaan. Pollard vermoedt dat William misschien aan het experimenteren was, al dan niet geïnspireerd door Call of Duty, maar voor zo'n stelling heeft hij involdoende bewijs. Ook in 2012, toen Callum opgehangen werd gevonden na een twist met zijn moeder, werd geoordeeld dat het om zelfmoord ging, maar kon geen exacte aanleiding voor de daad worden vastgesteld.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.