4gamers.be

Prijs niet doorslaggevend voor succes platform

Door papfles, 06-04-2011 13:35, bron: computerandvideogames

Volgens Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America, is het succes van een platform niet afhankelijk van de prijs van het toestel, maar eerder van de waarde van wat het aanbiedt. "Ik denk dat consumenten op waarde reageren. Als je gepassioneerd bent door iets, dan zal je een manier vinden om het te krijgen en gamers zijn zeer gepassioneerd." Jack Tretton haalt hierbij ook de vergelijking met films boven, waarbij je bij games zowat zestig dollar betaalt voor ettelijke tientallen uren plezier, terwijl naar de cinema gaan zowat even duur wordt voor slechts 2 uur entertainment.

"Als je een platform koopt of technologie koopt, dan koop je hopelijk iets waar je jaren plezier aan gaat beleven. Als je naar een gelijkaardige aankoop bekijkt, hetzij een iPod of gsm, zijn mensen gewoon om ettelijke honderden dollars te betalen om een draagbaar toestel te kopen. Het komt gewoonlijk neer op 'hoe goed is het en hoe hard kijk ik er naar uit'. Dat wil niet zeggen dat de prijs geen invloed heeft, maar ik denk niet dat de prijs doorslaggevend is voor het succes van een platform. Iets dat slecht en goedkoop is, zal geen succes zijn. Iets dat duurder is zal uiteindelijk zijn publiek vinden als het genoeg waarde aanbiedt."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.