4gamers.be

PSN-hysterie fel overdreven, vindt Gilray

Door papfles, 30-04-2011 00:34, bron: eurogamer

Stewart Gilray, baas van Just Add Water, de ontwikkelaar van Gravity Crash, vindt dat de hele heisa rond de problemen op PlayStation Network "a lot of wind and piss" (nvdr: proper gezegd: een storm in een glas water). Hij vindt dan ook dat de pers fel overdrijft in de berichtgeving. "Ja, het zijn 77 miljoen accounts, waarvan 35 miljoen masteraccounts. Dat is erg. Maar als je het anders bekijkt, ben je nu 1 van 35 miljoen mensen wiens gegevens gelekt zijn. Als je naar Play.com kijkt, waarvan vorig jaar 1,4 miljoen accounts werden gelekt, had je veel meer kans dat jouw gerief zou worden gebruikt dan nu bij de PlayStation-hack", merkt hij nuchter op. "Ik zeg niet dat het goed is. Het ís erg, maar ik denk niet dat de helft van de kritiek terecht was. Ze hebben het juist aangepakt."

Ook over de mogelijke nadelige effecten voor de gamesverkoop zit hij niet op dezelfde lijn als sommige andere mensen. "Met alle digitale zaken zit de grootste verkoop in de eerste twee weken na release. Daarna zakt het door de grond. Ja, je krijgt een vaste stroom inkomsten, maar het zal nooit zo hoog zijn als de eerste week."

Verder ziet hij ook geen blijvende schade voor PlayStation Network omwille van dit voorval, al denken anderen dat Sony enorme financiële schade zal ondervinden in de toekomst, met misschien heel wat mensen die de dienst de rug zullen toekeren.

"Ik zie geen 35 miljoen mensen weggaan. Bovendien verkopen games ook geen 35 miljoen exemplaren. Ze verkopen er misschien tussen 15000 en 100000 in de eerste zes à 12 maanden. Als een spel uitkomt, zullen de mensen het nog steeds kopen. [...] Je verkoopt aan nog geen percent van het totale gebruikersaantal. Tenzij plots 60 miljoen mensen hun account opzeggen, wat ik niet zie gebeuren, zou het oké moeten zijn. Ja, mensen zullen gedeeltelijk vertrouwen verliezen, maar nu Sony heeft gezegd dat er geen kredietkaartgegevens geraakt werden en dat het veiligheidsnummer helemaal niet geraakt werd, is het ergste dat er wat mensen zich zullen uitschrijven en hun console zullen verkopen. Verder zullen mensen ook overstappen naar PSN-kaarten." Hoe zien jullie dit? Heeft Gilray gelijk?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.