4gamers.be

Uncharted 3: Drake's Deception

Door YoniVL, 24-10-2011 18:00

Als Uncharted 2, maar dan mooier

Grafisch zet Uncharted 3 weer dat stapje voorwaarts. Alles is tot in de puntjes verzorgd, zeker en vast de ondertussen meer dan bekende personages. De animaties zijn weer dat stukje beter, iets wat je mooi kan zien wanneer Drake valt of wanneer hij tegen een muur aanloopt. Al moeten we wel zeggen dat we vinden dat hij een beetje een vreemd loopje heeft. Ook alle omgevingen zien er geweldig uit. Ze zijn allemaal compleet uitgewerkt en er is geen enkele omgeving waarbij je denkt dat ze er iets minder tijd hebben ingestoken. Weidse omgevingen hebben allemaal een mooi vergezicht en binnenruimtes hebben de aandacht gekregen die ze verdienen. Het mooiste voorbeeld is waarschijnlijk de weergave van de woestijn. Op zich is het enkel zand dat je ziet, maar het is op zo’n mooie, natuurlijke wijze gedaan, dat je er spontaan dorst van zou krijgen.

Uncharted 3: Drake's Deception Uncharted 3: Drake's Deception

De voice-acting is al sinds het eerste deel van de bovenste plank, met op kop natuurlijk Nolan North als de stem van Nathan Drake. Dat is in Uncharted 3: Drake’s Deception natuurlijk niet anders. Ook de nieuwe personages hebben een stem meegekregen die perfect bij hen past. Ook de muziek past perfect bij de game. Het begint al bij het theme, dat je constant hoort terwijl je in het hoofdmenu zit. Je zou het uren kunnen laten spelen, want het klinkt gewoon geweldig. Moet het nog gezegd worden dat ook tijdens het spelen de muziek van de bovenste plank is?

Als Uncharted 2, maar dan uitgebreider

Natuurlijk zit er ook een multiplayer in deze Uncharted. In het vorige deel was die nog redelijk summier te noemen, maar deze keer hebben ze er iets beter over nagedacht waardoor het allemaal wat uitgebreider is. De verschillende modes zijn niet echt speciaal, met klassiekers als Team Deathmatch, Free For All en enkele andere. Het nieuwe zit hem vooral in alle aanpassingen die je kan doen aan je personages en je wapens. Om te beginnen zal je het personage waarmee je speelt helemaal naar je eigen zin kunnen aanpassen. Nieuw shirt, andere broek, die leuke schoenen en ga zo maar door. Op die manier kan je eens voor iets anders kiezen dan te spelen met Drake of Chloe. Al zullen er nog wel genoeg gamers zijn die die keuze zullen maken. Ook aan de wapens kan je heel wat wijzigen. Zo kan je cosmetische aanpassingen doen, maar kan je ook een aantal functionele upgrades doorvoeren. Zo kan je een wapen helemaal aanpassen aan je eigen stijl en er bovendien nog eens voor zorgen dat het over flink wat extra vuurkracht beschikt tegenover de standaarduitvoering.

Uncharted 3: Drake's Deception Uncharted 3: Drake's Deception

Naast de meer zichtbare aanpassingen heb je in deze multiplayer ook nog eens boosters en medal kickbacks. Boosters speel je gewoon vrij en kan je daarna toevoegen aan je personage. Elk personage heeft twee slots die je kan gebruiken voor een booster. Die hebben verschillende functies zoals zien waar bepaalde wapens liggen, schatten die je van op afstand ziet liggen enzovoort. De medal kickbacks zijn tijdelijke extra’s die je tijdens het spelen kan aankopen. Zo kan je bijvoorbeeld even snel een RPG kopen om de tegenstander snel flink op hun doos te geven. Er zijn ook nog de buddy boosters. In sommige modi word je gekoppeld aan een andere speler, die dan jouw buddy is. Werk je goed samen met hem dan zal je kleine extra’s zoals meer geld te pakken krijgen. Wil je al die boosters en kickbacks liever niet gebruiken, dan kan je kiezen voor de hardcore mode. In deze mode zal je enkel en alleen op je eigen talent kunnen rekenen, zonder speciale hulpmiddelen.

Tenslotte zit er ook nog een co-op in Uncharted 3, zowel online als lokaal en dit bovendien met de optie om op één systeem met meerdere spelers tegelijk ingelogd te zijn op PSN. Dit maakt dat niet alleen jij maar ook je medespeler progressie kan boeken. In de co-op zal een verhaal naast dat van de singleplayer kunnen spelen. Verwacht je natuurlijk niet aan een verhaallijn die je naast die van de singleplayer kan leggen wat kwaliteit en diepgang betreft, maar er zit zeker en vast een rode draad doorheen de missies van de co-op. Met het succes van de co-op uit Uncharted 2 in het achterhoofd, kunnen we zeggen dat de multiplayer en de co-op een erg leuke bonus zijn, maar uiteindelijk zal je deze Uncharted 3: Drake’s Deception nog altijd vooral voor het verhaal van de singleplayer spelen.

Conclusie

Naughty Dog heeft na Uncharted 2 niet op zijn lauweren gerust en gaat in het derde deel rond protagonist Nathan Drake net dat stapje verder. Vrijwel alles is grootser, mooier en uitgebreider geworden. Wie dacht dat er niets meer uit de PS3 gepuurd kon worden, zal merken dat ze daar bij Naughty Dog anders over dachten. Uncharted 3 is zonder twijfel de absolute topper geworden die je er van mocht verwachten en is momenteel bij het beste wat je op de PS3 kan vinden. Een must voor iedereen en wij zitten alvast te wachten op Uncharted 4.

Positief

  • Betere close combat
  • Grootse scènes
  • Prachtige graphics
Score
94/100

Negatief

  • /
Grafisch
95%
Geluid
95%
Fun
94%
Gameplay
93%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.