4gamers.be

WWE 2K15

Door YoniVL, 12-08-2014 16:14

Er zijn misschien mensen die denken dat de ster van het Amerikaanse worstelen tanende is, maar niets is minder waar. De WWE is nog altijd een immense organisatie die wereldwijd miljoenen mensen bereikt. De officiële game is dan ook nog altijd een stevige franchise, die tegenwoordig onder de vleugels van 2K vertoeft. Wij hadden een gesprek met Mark Little, executive producer, en niemand minder dan Shawn “The Hearbreak Kid” Michaels over WWE 2K15.

Tijdens het gesprek werd ons meer verteld over de nieuwe mode binnen WWE 2K15: 2K Showcase. Die mode vervangt de story mode – of gelijkaardige modi – uit voorgaande games in de reeks. Met 2K Showcase wil de ontwikkelaar ditmaal focussen op de grootste rivaliteiten tussen verschillende worstelaars. Bij de launch van het spel zullen er twee rivaliteiten te spelen zijn: Triple H versus Shawn Michaels en John Cena versus CM Punk. Later zullen er nog extra duels beschikbaar komen via DLC.

Elke rivaliteit werd uitgewerkt als een soort mini-documentaire, waarbij gamers bepaalde gevechten zullen kunnen spelen, maar waar ze ook commentaar en videobeelden uit de oude doos – de een al wat ouder dan de andere – zullen te zien krijgen. Over de twee rivaliteiten heen zal je 33 wedstrijden zelf kunnen spelen. 2K hoopt dat fans zo momenten van vroeger kunnen herbeleven en dat nieuwelingen belangrijke momenten uit voorgaande jaren leren kennen. Met het spelen van 2K Showcase speel je natuurlijk ook een pak kostuums en andere zaken vrij voor andere modi.

Tijdens het gesprek liet HBK alvast uitschijnen dat hij zeer vereerd is met zijn aandeel in WWE 2K15. “Ik stopte er vier jaar geleden mee, als WWE Hall of Famer, en ik moet zeggen dat ik zeer opgewonden ben dat mijn interactie met Triple H een belangrijk onderdeel is van WWE 2K15. Het was een geweldige terugkeer toen ik in 2002 na een afwezigheid van vier jaar terugkeerde en het is ‘pretty cool’ om dat allemaal opgetekend te zien in een game.”

Hij voegt er nog aan toe dat het dankzij dit soort games en dankzij televisie is, dat zijn geschiedenis verschillende generaties kan bereiken en dat hij uitkijkt naar de reactie van jonge fans die misschien voor de eerste keer met hem en Triple H kennis zullen maken. D-Generation X, waartoe hij en Triple H oorspronkelijk behoorden, was misschien één van de belangrijkste groeperingen ooit in het worstelen en nu zal een nieuwe generatie er kennis mee kunnen maken.

Zelf kijkt hij vooral uit naar de mogelijkheid om in de game eindelijk het gevecht te kunnen aangaan met Sting, die volledig nieuw is in het spel. Toen hem werd gevraagd met wie anders dan Triple H hij een hevige rivaliteit had gewild, dan was het ook de naam van Sting die uit de bus kwam.

WWE 2K15 screenshot

2K heeft ook veel aandacht besteed aan de grafische weergave van de wrestlers, iets dat Shawn Michaels aan den lijve mocht ondervinden. “Ik denk dat in de 25 jaar dat ik heb geworsteld, ik nooit voor zoveel camera’s heb gestaan, als de dag waarop ze mijn gezicht hebben ingescand. Ze hebben werkelijk elke rimpel vastgelegd en hoewel dat misschien niet geweldig is, moeten de graphics voor dit spel hierdoor wel verbluffend zijn.”

Op de vraag waarom CM Punk, die WWE heeft verlaten, toch in de game zit, antwoorde Mark Little dat het niet ongebruikelijk is. “Elk jaar proberen we de beste roster te maken en alhoewel CM Punk momenteel geen deel uitmaakt van WWE, zijn we toch blij dat we deze rivaliteit tussen John Cena en CM Punk hebben kunnen maken. Shawn maakt ook geen deel meer uit van WWE, maar hij zit nog altijd in WWE 2K15, want het WWE-universum overspant de volledige geschiedenis van het bedrijf.”

Conclusie

WWE 2K15 verschijnt op 31 oktober en dan kunnen we zelf de rivaliteit tussen Triple H en Shawn Michaels van weleer opnieuw beleven. Tijdens Gamescom krijgen we hopelijk ook de mogelijkheid om de game alvast een eerste keer onder handen te nemen en te zien of de oude rakkers de tand des tijds goed hebben doorstaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.