4gamers.be

Kite Fight

Door rafbanaan, 15-07-2013 10:25

Zie ze vlieg(er)en in Kite Flight


De zomer is in het land en het is dan ook perfect weer om te vliegeren aan het strand. Spijtig genoeg moet je hiervoor enkele kilometers file overleven, maar daar heeft ontwikkelaar Gameshastra een oplossing voor. De ontwikkelaar brengt Kite Fight naar de PlayStation 3 en het spel maakt gebruik van de PlayStation Move-controller om je vliegertje te kunnen besturen. Wij zijn benieuwd of de ontwikkelaar het gevoel kan overbrengen naar het grote scherm.

In Kite Fight krijg je geen verhaal voorgeschoteld, maar de opzet van de titel is wel eenvoudig. Beginnen doen we met een tutorial die ons de kneepjes van het vak leert. We leren hoe we de vlieger kunnen laten bewegen en hoe we een aanval kunnen uitvoeren. Ook verschillende soorten aanvallen worden ons uitgelegd. Hier merk je meteen een eerste probleem op met de titel. De besturing is niet optimaal en laat het soms goed afweten, waardoor je zin om te vliegeren meteen ook gaat vliegen. Zo hebben wij een kwartier zitten proberen om een bepaalde aanval uit te voeren, omdat de besturing niet wou meewerken. Na de Tutorial krijg je toegang tot twee nieuwe mode's, namelijk Champion en Multiplayer.

Kite Flight screenshot Kite Flight screenshot

In de Champion krijg je een totaal van twintig levels waarin je je naar hartelust kan uitleven om op het laatste hopelijk de overwinning op je naam te schrijven. Gedurende dit kampioenschap moet je een aantal opdrachten tot een goed einde brengen. Zo moet je een aantal ballonnen doen knallen, een specifiek aantal punten behalen, vijandelijke vliegers uitschakelen, een paar minuten overleven terwijl RC helikopters je lijn proberen door te snijden en meer. Er zit genoeg variatie in om je gedurende de twintig levels bezig te houden. In de multiplayer krijg je de mogelijkheid om met een tweede speler de strijd aan te gaan op eenzelfde scherm. Je moet dan enkel een tweede Move-controller aansluiten en je kan plezier beleven met een vriend.

Nadat je de Champion-modus voltooit, krijg je de mogelijkheid om je nog uit te leven in de Survival-mode. Hierin worden je skills met het vliegeren op de proef gesteld en moet je bijvoorbeeld een aantal golven aan vliegers overleven. Voor de start van beide modi, Champion of Survival, krijg je de kans om een vlieger te kiezen. Kite Fight bezit natuurlijk een heleboel vliegers zoals de Indian - start vlieger -, Butterfly en meer. Elk van deze vliegers hebben hun unieke stats die zich onderverdelen in Mashing, Tapping, Spinning en Health. Elk van deze eigenschappen zijn belangrijk als je een specifieke aanval wil uitvoeren.

Kite Flight screenshot

Grafisch ziet Kite Fight er niet slecht uit. De verschillende omgevingen worden mooi weergegeven en ogen ook scherp. De verschillende vliegers zijn mooi afgewerkt en op de achtergrond horen we een leuke soundtrack die goed zijn werk doet. Bij Dare to Fly kregen we de keuze om gebruik te maken van de DualShock 3-controller in plaats van de Move-controller, maar dit mag je bij Kite Fight al helemaal vergeten. De titel is enkel te spelen met de Move-controller, waardoor de besturing bijzonder belangrijk wordt en die faalt hier jammer genoeg te vaak. 

Conclusie

Kite Fight is de tweede titel die ontwikkelaar Gameshastra naar de PlayStation 3 brengt. Het idee is goed, maar de uitwerking laat een grote steek vallen op vlak van de besturing. De Move-controller is verplicht, waardoor je de slechte besturing moet slikken en het zorgt gewoon voor meer ergernis dan plezier. We hadden liever hier ook de optionele mogelijkheid om de DualSchock 3 -controller te gebruiken.

Positief

  • Grafisch
  • Idee
Score
37/100

Negatief

  • Besturing
Grafisch
65%
Geluid
60%
Fun
45%
Gameplay
35%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.