4gamers.be

New York Comic Con 2012

Door steez, 18-10-2012 00:06

Het voorbije weekend was het weer zo ver. Tienduizenden liefhebbers van alles wat ook maar een beetje met films, series, comics, games en alles daar rond te maken heeft, streken neer in New York voor het jaarlijkse Comic Con gebeuren. Deze editie was verreweg de grootste tot nu toe en komt aardig in de buurt van de moeder der conventies, namelijk Comic Con San Diego.

Vier dagen volgepropt met panels van (bekende) acteurs, schrijvers, bedenkers, tornooien, competities, tekenaars en ontwikkelaars. Premières, achter de schermen, huidige en nog uit te komen games en natuurlijk duizend-en-één verkopers van allerlei soorten boeken, comics, attributen en zeldzaamheden uit de honderden werelden die deel uitmaken van de huidige entertainment- en popcultuur.

Aangezien het Javits Center op slechts een steenworp verwijdert ligt voor ondergetekende, kon het ook niet anders dat we ons enkele dagen lieten onderdompelen in het circus dat Comic Con is. Halloween was precies vroeg aangebroken dit jaar, want het ganse weekend lang bevolkten cosplayers van allerlei pluimage de straten en horecazaken rondom ons gebouw in New York. Waar ze in België misschien eerder raar zouden opkijken, reageert hier niemand wanneer er tussen wat Ghostbusters, Stormtroopers of schaars geklede anime meisjes een broodje besteld moet worden of de metro genomen.

Natuurlijk is voor 4Gamers het aanbod games en gamenieuwtjes het belangrijkste, maar we hebben toch een poging gedaan hieronder om een totaalindruk van deze gigantische beurs te geven. Persoonlijke hoogtepunten waren een paar sessies met de mensen van Capcom over de industrie en hun najaar en line-up in 2013, een panel met de makers van Sleeping Dogs over deze bijna geschrapte en uit de as verrezen game. Een paar nieuwe Wii U-games die we zelf nog niet eerder in levende lijve gezien had zoals Tekken, Batman en Ninja Gaiden maakten ook deel uit van onze Comic Con-ervaringen.

Capcom stond op de beurs met een nieuwe build van Devil May Cry, Darkstalkers en Monster Hunter 3 voor 3DS en Wii U. Ook was de DLC voor Sleeping Dogs speelbaar en Injustice: Gods Among Us. Naast vele andere publishers die een bezoekje waard waren zoals voor de Lego:Lord Of The Rings game, hadden we nog een onderhoud met levende legende Terry Pratchet - gevierd schrijver van onder andere de Discworldserie en met de volledige cast van de nieuwe hitserie ‘666 Park Avenue’ bestaande uit  Terry O’Quin (John Locke uit Lost), Vanessa Williams en nog een handvol sterren. Voor de rest was het een weekendje rondslenteren, genieten van de vele cosplayers en vooral proberen zo weinig mogelijk geld uitgeven - wat uiteraard een bijna onmogelijke opdracht was.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.